Long time, no see

Vad gör vi? Nu kör vi?
 
Ja. Jo. Vi gör rätt mycket tycker jag ändå. Jag och Hugo ska tävla dubbeltävlingen i rally i Piteå i helgen, vi har dock tränat alldeles för lite på rallyn, men det får helt enkelt gå som det går och så ser vi det som att vi åker därifrån med några erfarenheter rikare. Disse och jag lär känna varandra mer och mer och är sugna på att starta en lydnadsklass 2a innan vinter(tävlings)vilan. Hugo skulle egentligen starta lydnadsklass 2 i Älvsbyn nästa helg, men för bara en stund sedan fick jag veta att jag har fått axeloperation (som jag väntat på i 3 år) den 4/9, så tävling bara tre dagar senare känns inte aktuellt, tyvärr.
 
Istället är faktiskt planen att lägga lydnaden på hyllan ett tag med Hugo. Hör och häpna!
Jag har kommit till den insikten med att det inte är någon idé att försöka rusa igenom lydnadsklass 2, för i sanningens namn behöver Hugo mycket mer mognad, uthållighet och störningstålighet för att klara av lydnadsklass 3. Så varför försöka ta sig dit för att sedan låta det ta tvärstopp? Nej. Det känns som att vi ska träna vidare för lydnadsklass 2 och även lydnadsklass 3 och sedan försöka använda oss av lydnadsklass 2 för att se om uthålligheten och störningståligheten blivit bättre. Så är planen. Den känns vettig. Sakta, men säkert. Ingen idé att hetsa.
 
 
Istället välkomnar vi år 2015 som ett bruks-år för Hugo! Wiiiiie vad kul! All in på brukset!!!
Dels för att det är roligt.
Dels för att det är en bättre tävlingsform för Hugo i dagsläget, med lite färre hundar, mindre stress i och med att man är där heeela dagen och så för att det är ett bra sätt att bygga just uthålligheten på.
Dels för att Hugo är en förjävla duktig spårhund!
 
Disse ska få köra lydnad. För övrigt, vilken grym lydnadspotential den hunden har!!! Vi ska försöka ta sikte mot att ta oss mot lydnadsklass 3!
 
Sen är det ju eventuellt så att jag skaffar valp i vinter/vår, så då känns lydnadspausen för Hugo bara ännu mer aktuell. Mycket mycket mycket fokus på valpen medan Hugo får mogna till sig helt enkelt och träna på ett litet annat sätt. Känns riktigt bra!
 
Helgen den 5-6/10 som jag först tittat ut som brukstävlingshelg blir nu istället ett kennelläger. Riktigt kul! Det finns fler brukstävlingar! Nu är vi redo för hösten och allt vad det innebär. Vilspårandet ska vi också hinna med! Det går inte heller att skjuta under mattan med att jag börjar en ny utbildning i höst. Eller ja, den har väl redan börjat lite smått. Så om 5 år är jag förhoppningsvis Civilingenjör Arkitekt! Men just nu... just nu är det rätt mycket att hålla reda på och fixa med... Dock går det inte att undertryka nog hur mycket jag älskar att plugga! Sååå mycket mer fritid och flexibel vardag. Om det är någon gång i livet som det passar att skaffa valp så är det fasen när man pluggar, enligt mig i alla fall. Hoppas hoppas.