Om du inte vet var du är påväg kommer du aldrig att hamna någonstans

Det börjar på något sätt vara dags att "knyta ihop säcken" för den här tävlingssäsongen. Konstigt eftersom att det bara är juli ännu, men det känns ändå så eftersom att det alltid är 3 veckors anmälningstid och eftersom att de faktiskt inte finns så många tävlingar kvar att välja på...
 
Målet med Härja har alltid varit att ha denna säsong som en "prova på"-säsong och att 2017 satsa på brukset helhjärtat. Där har jag någon ivrig och kanske lite smått galen vision/ambition/förhoppning om att bli uppflyttade ur både lägre och högre klass spår, med andra ord bli uppflyttad till eliten (men det låter så himla stort när man säger det på det viset) samt att få ett uppflytt ur lägre klass sök. Jag är så sjukt taggad på brukset att lydnaden bara känns fjantig i jämförelse. Härja visar dessutom enorma kvaliteer i både spår- och sökskogen så det känns bara så himla kul! Vi får se var vi landar, men drömma stort och ha höga mål ska man göra/ha, annars kan jag lika gärna skit i det :) 
 
 
Målet för sensommar och höstperioden blir därför att ta förstapris i lydnadsklass 2 och sikta på LP2 för att få tävlingsvana, samt starta appellen i spår i september eller oktober och gå för uppflytt..! Med andra ord är det helt klart en spännande period som väntar.
 
I spåret är hennes starkaste sida att hitta pinnarna, tacksam styrka!! Det syns så tydligt när hon får en pinne i näsan och jobbar järnet för att hitta den. Hennes svagaste sida just nu är säkerheten i vinklarna, men det blir bara bättre och bättre. Variation i liggtider och vem som har lagt spåret verkar inte spela någon roll. Jag måste försöka ta mig ut i regn och spåra också, men i gassande sol har det då inte varit något problem. Tungan blir lång som en slips men hon kämpar på och blir nästan bara mer taggad av att det tar emot lite. 
 
Bilden snodd från Facebooksidan "Hjärnkoll för hundtränare"
 
I lydnaden finns det väldigt mycket smått och gott att ta tag i ;) Men eftersom att vi är anmälda till en tävling om två veckor försöker jag bara få ihop det till något som går att ta poäng på hahaha ;) och så får vi finslipa ännu mer till i höst. Juli-tävlingen är på hemmaplan, så det kändes helt enkelt bara väldigt kul att få tävla lite också efter att funktionärande. Fjärren går ju i rasande fart framåt. Lite slarv när avståndet ökar, men där ska jag nu dessa två veckor försöka tänka mer helhet än detaljer (för att överhuvudtaget få poäng)... Apporteringen är fin tills avsluten, så de försöker vi också finslipa. Hoppet är lite kaos. Hon är så jäkla taggad på det och sedan är hennes default-beteende "ligg" före "sitt" så det blir lätt fel ställning och ett hopp-ligg-hopp istället för hopp-sitt-hopp. Generellt sett har hon blivit så jävla taggad. Det kommer liksom ett bubbla över-skall ibland, både när hon blir förbannad för att föraren inte sköter sig ;) och när hon är taggad. Men det känns kontrollerbart och så, så det blir nog bra :)
 
Det känns som att vi är på G, att ingenting är perfekt men att man måste börja någonstans och ta det vidare därifrån. Jag ska verkligen försöka njuta av varje steg i den här resan och inte bara blicka mot målet... 
 
Men lite såhär ser planen ut:
  • Lydnadsklass 2, Luleå, 31 juli
  • (uppehåll för tentaplugg för mig och mer noggrann detaljträning för Härja)
  • Lydnadsklass 2, Kalix, 28 augusti
  • Lydnadsklass 2,  Luleå HU, 4 september
  • Appellen spår, Malmen, 17 september
 

Kommentera här: