En tripp till Kiruna

Jag och Härja for till Kiruna onsdag till torsdag förra veckan. En mysig liten tripp där det både var skönt och kul att komma hemifrån innan jag skulle börja jobba mina 6 dagarsveckor denna sommar. Cari hämtade oss på stationen efter en väldigt lättsam tågresa, som vanligt med Härja. Vi for och käkade middag på något café innan det var dags för tävlingsträning på Kiruna BHK. 
 


 
Härja är så himla enkel, hon bara "okej, vi kör" i alla väder och på alla ställen. Härja har bara varit på Kiruna BHK en gång förut. Det fanns störningar i form av hästar bredvid och det faktum att jag var domarsekreterare ändå till det var vår tur. Så hon hann knappt se stället innan vi skulle in och köra, en kort uppvärmning och sedan var det vår tur. Jag lyckades trassla in oss SOM FAN i kopplet när jag hade tänkt belöna ingången. Haha, typiskt mig... Fotgåendet började lite trevande så jag valde sedan att belöna där jag tyckte att hon gick bra. Läggandet är som alltid bra, förutom uppsitten... Inkallningen fick vi helt plötsligt en bump på, "pang" i mattens mage bara. Bra bromskloss tyckte uppenbarligen den svartvita faran ;)Dagens bästa var ändå rutan! Så häftigt att se att på min fråga "var har du rutan?" hade hon stenkoll och hela vägen till startpunkten var hon bombsäker på vart hon skulle. Fin tävlingsmässig ruta och ett kvitto på att det verkligen fungerar sådär på första försöket och i tävlingssituation - inte helt lätt att få till faktiskt. 

Apporteringen valde jag att strunta i ingången och belönade för gripande och fart. Hoppet hoppade hon inte, så jag kastade till slut boll när hon hoppade och fjärren struntade vi att köra. En bra tävlingsträning med det lilla vi körde. Nyttigt att inte alltid köra så strikt :) Nu ser vi fram emot att fortsätta träna för lydnadsklass 2! 
 
 
Efter tävlingsträningen for vi hem och åt kvällsfika, drack lite vin och surrade på innan läggdags. På torsdagen for vi först och badade hundarna och sedan kom Anna till Kiruna och vi for ut och spårade. Jag och Cari råkade gå in i varandras spår (när vi la dem) men Turbo klarade av båda två ändå, shit vilket spårhund han är! Gåshud! Även Trökk, Tezla, Härja och Devin var duktiga. Jag sa att Härja var duktig på att spåra, men hon är dålig på vinklar. Cari svarade då "om någonting går dåligt i lydnaden, vad gör du då?" ..."tränar på det" svarade jag efter lite betänketid... Sjukt logiskt ;) 
Så vi gjorde ett "trappstegsspår" med massor av vinklar. Härja började riktigt bra men det blev sedan lite för långt och hon blev väldigt trött, men en superbra övning. Damen måste lära sig att inte gasa så jävla mycket på raksträkorna, så jag ska överraska henne med många tidiga vinklar och många vinklar generellt. 

Efter det for vi och tränade lydnad och åt lunch och sedan umgicks jag och Anna ett tag medan Cari hade kurs och jag väntade på mitt tåg. En riktigt trevlig liten mini-tripp! 
 

Kommentera här: