Fredagskul

 
Glöm det där jag tidigare sa om att vi har backat mer än kommit framåt i platsliggningen. Nu är vi tillbaka igen! Kul! :D Har tidigare sagt "plats" för hakan i backen och "ligg" för bara vanligt ligg. Sen slog det mig "gör det något om han lägger sig med hakan i backen på kommandot ligg?" svar: nej. 
 
Sen har det här med att sitta i fotposition och sen lägga sig ner varit jääääätte konstigt för Hugo. "Vadå ligg? Vi ska ju gå fot". Så en blandning mellan att han aldrig lyssnat på själva ordet "ligg" utan bara på handrörelse, med att han vill shejpa mycket överhuvudtaget gjorde att när jag sa "ligg" så trodde han istället att hans rumpa inte var snyggt vid sidan och så fixade han till den och blev tokig för att han inte fick rätt för det, osv :)
 
Kolla så himla fin teknik han har mellan sitt och ligg. Rumpan är jävlart fast där den är! Duktiga lilla plutt. Däremot ska han inte lyfta huvudet när jag går därifrån och inte heller rätta till rumpan under platsen. Men det här var stora steg i rätt riktning. Duktiga lilla vovve. Nu är han däckad. Han blir himla trött av att behöva anstränga sig så hårt för att tänka på rumpan, ligga rakt, lyssna på ord istället för kroppsspråk osv. 
 
Imorgon ska vi fara med några från vår träningsgrupp och testa på bruksspår!

Australian Kelpie

Om jag någon gång får för mig att köpa Kelpie så måste jag bara ha en red and tan. Dra åt fanders vad söt! (fast ja, jag vet att man inte köper hund efter utseende)