Uppdatering

Hugo bestämde sig för att vi inte skulle testa mitt tålamod och var följsam och kontaktsökande hela vägen in i lokalen. Han skötte sig jätte bra idag! Vi körde en platsliggning för oss själva medan det i bakgrunden tjoades och stimmades. Bra gick det. Känslan var i alla fall jätte bra när vi lämnade stället :)

Lite film

En egentligen helt meningslös film. Den större delen syns bara Hugos rumpa. En väldigt snygg rumpa i och för sig ;)
 
Ljudet är dåligt också, man måste höja mycket för att höra. Men han var rolig att träna med i torsdags (också). Väldigt på G, nästan lite för på G. Han är söt när han backar på kommando, haha. Det är i alla fall en film där vi tränar början till fjärrdirringering, där jag har tänkt lära in "stå" också. Det är första gången vi testar det på filmen nedan, och inte ser det bra ut. Men jaja, en liten film och ett levnadstecken från oss i alla fall!
 
Nu ska vi en sväng på "Öppen träning" på HundArenan. Jag har ingen aning om hur många det kommer vara där, men jag har i alla fall tänkt pröva mitt eget tålamod med att träna på att gå in i lokalen (han känner igen lokalen) utan att ljuda och väl inne tänkte jag köra mycket fokus "bara". Det får nog duga!

Hej mitt vinterland

Lite bilder från igår. 

Som ni kanske ser har vi börjat köra med långlina när han är "lös" nu, och det fungerar klockrent. Vi har i och för sig bara mött en hund en gång ännu, men bra gick det och det känns framför allt bra. Och eftersom att det är snö överallt så är det i princip omöjligt att han fastnar i något. Eller ja, i sig själv känns det som att han ska lyckas trassla in sig, men tydligen känner han inte samma sak utan traskar, skuttar, hoppar på i vanlig ordning utan att vara det minsta brydd i den långa linan som hänger där.Vi försökte oss på en halvdan ståbild. 

Och nedan följer en helt vanligt förekommande bildserie. Hugo är sämst på att vara fotomodell om jag ber honom att sitta still och se söt ut. Antingen ser han dryg eller uttråkad ut. Eller som nedan. Han "såg någonting" bakom mig.

 
 
 
 
 

Liknande inlägg