Trött matte


Idag när vi kom in så märkte jag att Hugo hade två halsband på sig. Hoppsan, trött matte! Efter en intensiv tentaperiod är jag nu ledig till nästa tisdag, så nu jäklarns ska vi hitta på massvis med saker! Träningsgänget har även börjat träna utomhus, perfekt för oss! Det är ju sådan träning vi behöver allra främst, och hittills har han skött sig med bravur. Om man jämför med för ett halvår sedan när vi höll till mycket ute, så har han nu tagit elefantkliv i rätt riktning. Det går knappt att jämföra. Han är mycket mer lyhörd, mindre störningskänslig, mer arbetsvillig och mer följsam. Han nöjer sig till och med med torrkulor som belöningsgodis. För ett halvår sedan dög knappt korv. Ja, jisses. Han är så himla rolig nu för tiden. Bästa Hugon. 

Avslöjande

MÅSTE säga det här nu. Kan ej bära på bomben längre. I sommar åker jag och hälsar på en kelpie-kennel jag är väldans intresserad av, och om allt går bra så flyttar Hugos lillebror hem i början på 2015. Låter så långt bort när man säger det sådär, meeeen... jag längtar! Två godingar. Två kompisar. 
 

Det jag egentligen tänkte säga var hans namn, som jag självklart redan har bestämt. Det blir en Loui. Som apan i djungelboken, fast utan "e" på slutet, dvs... han stavar som hockeyspelaren, men uttalar som apan. Hugo och Loui. Båda är två-stavigt, har fyra bokstäver och klingar fint tillsammans. Kan inte bli annat än succé! Här om dagen slog det mig, Hugo Boss och Kung Loui! Även det klingar fint. Hugo Boss antar jag att alla känner igen? Kung Loui(e) heter ju apan. Perfekt. Jag längtar tills jag får beställa matchande halsband. Tänker mig knallrosa "bakgrund" och svart band. På Hugos halsband står det Boss i neongrönt och på Louis halsband står det Kung i knallgult. Jag har halsbandsabstinens, jag vet. 

Så nu vet ni, JAG PAXAR namnet Loui, och jag paxar även färgkombinationen till halsbanden ;)

Det löser sig, sa mannen som sket i badkaret

Våra knutar börja knyta upp sig. Förra sommaren var det jäklarns svårt att träna ute med lill-chabo (Hugo). Dofter var alldeles för svåra och fokustapp var vanligt förekommande. I vår inomhuslokal gick det istället toppenbra. Denna vår är det lite tvärtom. Det är många hundar som tyvärr har kissat i vår inomhuslokal så där blir Hugo lite frustrerad och mycket låser sig. Utomhus nu är det som att poletten har trillat ner om att det går att träna utomhus. Förra sommaren tror jag han kopplade lokalen till träning, och utomhus kunde man bara busa och tänka på annat. Nu är det andra bullar. Guuuuud, så fint han går utomhus nu! Bästa busen! Han klättrar på mig innan han ens är ute ur bilen. Bästa känslan och helheten. 
 
Idag hade vi nog vårt bästa träningspass någonsin. Full i fart, jag har faktiskt aldrig sett honom så full i fart, fast ändå med hjärnan på skaft! Rutan gick toppenbra, likaså konskicken som vi inte alls kört på länge. Vi länkade hela 1an med en jättefin linförighet, mycket bra "mellan momenten-belöningar", bra ställande och ett jäkla bra flow med en otrolig lyhördhet efter minsta lilla vink från mig, han tog till sig "tokigt"-kommandon mycket bra och ville så himla gärna göra rätt! Lägganden gick lite halvers, men helheten var det bästa jag har varit med om. Han var helt underbar idag! och han hade verkligen kunnat hålla på i tre timmar till. Energin, viljan och go:et sinade aldrig. Måtte detta hålla i sig.