Jag var tvungen att tänka efter

På frågan vad som är Härjas (eller aussiens generellt, då frågan var ställd om aussien i en aussie-grupp) sämsta egenskap lyckades jag knåpa ihop detta, väldigt sanningsenliga svar. Men efter att jag fick tänka ett tag...
När jag säger att jag avgudar Härja så är det främst hon som individ jag menar. Det här med hur hon är som tränings- och tävlingshund är inte lika instressant tycker jag, då man bygger det mer själv. Däremot hennes kvaliteer inom tränandet har ju också bara varit sådant som har gett mig som förare medvind. Men det jag menar när jag säger att hon är perfekt för mig är hennes sätt att vara:

Hon är väldigt kelig, vilket jag uppskattar. Hon är väldigt väldigt glad, vilket jag rådiggar. Hon är väldigt klok och gör inte saker bara på impuls (typ jaga en katt eller springa fram till en hund). Hon är trots att hon är "så mycket hund" bland de vänligaste hundarna jag har träffat. Hon har liksom en vänlig och lattjo syn på allt och alla här i livet. Hon är inte ett dugg rädd men samtidigt väldigt morsgrisig och tycker alltid att mina idéer (inkallning och sådant) är bättre än hennes idéer. Trots det är hon ändå tillräckligt (låt oss kalla det) modig för att klara av det självständiga arbetet i brukset. 
Därför älskar jag Härja. 


Sprid glädje och heja på varandra!

Jag blev så oerhört glad när jag fick detta skickat till mig förra veckan när jag var lite kantad med dålig känsla inom träningen, och livet generellt:

"Läste precis ditt blogginlägg. Eftersom det känns lite tungt just nu tänkte jag kontra med en liten boost! Du och dina hundar är typ enda anledningen (eller iallafall den största) att jag överhuvudtaget tycker lydnad är spännande. Många som kör lydnad verkar inte ens ha kul när de tränar typ och är så jävla låsta i sitt tänk och menar att det bara finns ett sätt att uppnå fina resultat på. Men du har liksom en skojig syn på det hela och man får liksom göra som man känner passar en själv och ens hund utan att slaviskt följa någon metod eller teori. Go with the flow help enkelt! Jag satsar ju på agilityn, men när jag ser någon filmsnutt på instagram när ni tränar tänker jag alltid att lydnad ser kul ut, det kanske vi också kan tävla i! Det blir säkert bättre för dig när skolan lugnar ner sig sen så ska du se att det blir lika härlig känsla som alltid :) för precis som du skriver Ser det ju jättefint ut!"

Det gjorde mig så himla himla glad att denna underbara tjej dels kände så om våran träning men också vågade lägga "lilla landet lagom" bakom sig och faktiskt uppmuntra och skriva till mig fastän hon inte känner mig mer än att vi har hälsat på varandra några gånger. Rent generellt i hundträningsvärlden tycker jag att det är alldeles för många som står med armarna i kors och bara genomskådar varandra och nästan till och med hoppas på att det ska gå dåligt. Det är så konstigt. Heja på och stötta varandra istället. Man måste ju få 1000 gånger så mycket tillbaka av det än att önska någon annan illa.

Tror inte det här med tävlingsmässiga belöningar kommer vara något problem för "go' och gla' kexchokla'" 󾬒

Publicerat av Hundar med stort H den 28 mars 2016

Go tell everyone under the sun, I'm on my way!

 

Sådär ja. Nu känns fotgåendet och känslan bra igen! 󾆶🏼󾍛🏻󾍘🏻 #schizofreni #schizo #HejaHärja #fotgående #SeUppFörDårarna

Publicerat av Hundar med stort H den 27 mars 2016

Nu har jag satt fingret på det och insett att jag faktiskt vill ha ett lättsammare fotgående för att jag ska vara nöjd. Det svåra var att bestämma sig för det, inte att det. Så fort jag hade bestämt mig så gick jag bara lite lättsammare själv och TADA, Härjis flyger fram. Positionen blir lidande och svajig (som jag annonserade om i tidigare fotgåendeinlägg nedan), men det får vara så ett tag. Lugna och till synes "tråkiga" fotgående må vara de som briljerar på SM och liknande, men vi får väl helt enkelt se till att vara katten bland hermelinerna då ;) ;)
 
Jag är så himla taggad för hundträning nu så att det är sjukt! Jag har tränat varje dag, flera gånger om dagen, under denna påskledighet. Även när jag inte tränar så kan jag inte låta bli att tänka hundträning. Och så var det mycket länge sedan det var senast. Någon gång i sensomras/höstas skulle jag säga...
 
Imorgon är det träning inplanerat med gänget igen och jag kan knappt bärga mig. Så laddad!