Vi är på gång

Nu har jag och 4 kompisar startat en egen grupp på hundarenan, inomhuslokalen i stan! Så jädra kul!!!

Sportlov

Den senaste veckan har ju gått hur bra som helst! Jag är så himla nöjd över min lillskit och våra framsteg! ♥
 
Jag har lagt skvallerträningen åt sidan ett tag, då jag märkte att det nästan bara gjorde honom ännu mer intresserad av hundarna osv. Så jag har istället bara försökt "visa vägen" om hur man ska bete sig och inte. Jag försöker få en starkare korrigering då jag, med tips från många andra runt i kring, tror att det krävs, både i vardagen och vid tränings/tävlingssituationer. Med ordet korrigering menar jag i princip bara att ordet "nej" ska vara ett heligt ord som Hugo känner att han bara måste lyssna på, annat finns inte på världskartan. Detta har vi (läs:jag) varit lite dåliga på tidigare, men jag känner redan hur det också går bättre! Jätte kul med sådana framsteg!
 
Det har faktiskt gått så bra att jag vågade ha han helt löst, utan lina, på isen igår och på en sidoväg idag. Jag kände att jag kunde lita på honom och att han ville vara med mig. Vi mötte tre hundar idag på den "lösa sträckan". Hugo såg dem långt borta, men kom snabbt på inkallning så jag kopplade honom. När vi var nära hundarna kunde han inte riktigt hålla sig och ljudade en aning, så vi vände och då kunde han snabbt släppa dem ur tankarna och lyssnade bra på det jag sa och bad honom om! Framsteg! 
 
Rent generellt känns det som att det "bara" är just de riktiga mötena som vi har problem med nu. För då det går hundar på andra sidan gatan eller då det är hundar som går framför men inte möter oss, så går det hur bra som helst. Förut kunde det gå sämre, men nu bryr han sig oftast inte om dem. Det är "bara" då vi verkligen möter en hund. Då blir han uppspelt och går upp i stress. Att det är svårare när det kommer någon emot förstår jag ju. Det är rätt logiskt. 
 
Hur som haver så ser jag framstegen och hoppas bara att det forsätter lika bra! Och om det inte gör det, så vet jag ändå att det bra, det finns där. 
Hugo på isen. 

Den här sportlovsveckan har i alla fall börjat hur bra som helst. Vi har nollgradigt till plusgrader och solen lyser! Jag och Hugo har nu två dagar i rad tagit springturer varvat med långpromenader. Igår tränade vi även lydnad på en parkering. Det kom folk två gånger, varav en gång var det en bil med skällande hundar. Då passade vi på att träna platsliggning, och det gick galant. 
 
Imorgon ska jag försöka tina upp en fågel, fara till skogen, och träna och plumsa i snön där. På onsdag ska jag, pappa och Hugo på en utflykt med korvgrillning, pimpling osv. Sen på kvällen är det i vanlig ordning lydnad med träningsgruppen. På torsdag hade jag tänkt ta fram mina längdskidor och på fredag ska vi ta en promenad med Rebecca och Nova. Då gäller det att inte bli besviken om det blir några tillbakasteg i framstegen, eftersom att Nova faktiskt löper. 
 
Sen på lördag är det utställning i Piteå. Hugo har typ ingen päls och det är jätte många tollare som ska ställas. Jag hoppas väl typ egentligen inte på några utställningsresultat denna gång, utan ser bara fram emot en rolig dag med nyttig träning för Hugo. 
 
Ett riktigt bra sportlov alltså. 
 
 
 

Hejsan HOPPsan

I söndags tränade jag och Hugo med Rebecca och Nova. Vi började med en promenad. Hugo ballade ur lite men lugnade sig rätt fort och promenaden fortsatte med att vi kunde gå jämns med varandra. Hugo "höll på med sitt" och Nova med sitt, de brydde sig inte om varandra speciellt mycket. 
 
Sen tränade vi lite lydnad, det gick väl sådär. Han var ändå rätt bra fokuserad tills i slutet då han förmodligen blev trött, och "råkade" lukta där Nova hade suttit en gång, då kunde han inte slita tankarna därifrån. På tisdagen skrev dessutom Rebecca till mig: "Nova började löpa igår". Så det var ju som ett kvitto på varför han var ofokuserad där, haha. 
 
Igår lyckades poletten för "stå" falla ner. Dock säger jag "upp" istället för "stå" (råkar säga stå en gång, haha), då lilleman är för snabb på att höra s:et och tror att det är "sitt". Vi tränade i alla fall inför fjärren, med alla tre skiften, - sitt, ligg, stå. Jag försökte blanda ordningen osv, men han har lättast för sitt - stå (om man räknar bort kombinationer av sitt-ligg). Egentligen gör han asbra ligg till stå-skiften, men det är liksom när han självmant gör det och jag inte säger någonting, så jag vet att det kommer bli snyggt, om vi bara ger det träning och tid. Sen vet jag inte riktigt om jag gillar trampandet. Vill att allting ska vara låst typ. Men man måste börja någonstans :)
 
Idag var vi på HundArenan och tränade med en tjej från träningsgruppen och hennes två springar spaniel-killar Lukas och Diskus. Till min stora lycka var han inte ett dugg brydd i dem. De kom in i lokalen efter oss, inte ett ljud, knappt en blick kom från Hugo. När Dicke en gång sprang efter en boll tyckte den vilande Hugo att det såg för kul ut så då ville han säga det med några gnäll, men annars gick fokuset hur bra som helst. Jag är så nöjd!!! 
 
De for tidigare än oss, vilket passade perfekt. Då passade jag på att röja loss, kasta bollar, busa och stoja med Hugge och sen tog vi fram hopphindret och testade det för första gången. Ställningen var lite läskig enligt Hugo, så i början var han tveksam och gick runt hindret istället för över. Jag tog då bort några plankor och sen gick det kanoners.